Направо към съдържанието

Уикиизточник:Редактиране

От Уикиизточник

Една страница в Уикиизточник се редактира изключително лесно. Просто щракнете на препратката "Редактиране" в горната или долната част на страницата (ако обликът ви го позволява), или в страничното меню. Така ще се отвори страница с поле за писане, съдържащо текста на статията.

Напишете нещо, въведете кратко резюме на промените в малкото поле долу и натиснете бутона "Съхранение". Може също да видите как би изглеждала страницата преди да се съхрани: натиснете "Предварителен преглед".

Често по-удобно е първо да копирате текста и да го вмъкнете в предпочитания от Вас текстов редактор, да го редактирате и проверите за грешки и тогава да го вмъкнете обратно в браузъра за преглед.

За да изпробвате различните команди, може да използвате пясъчника. Бъдете смели и не се притеснявайте, че ще направите нещо погрешно. Всички версии на статиите се съхраняват, така че те винаги могат да бъдат възстановени.

След като създадете нова статия, добра идея е:

  • да проверите за статии, препращащи към Вашата (използвайки препратката "Какво сочи насам"), и да се убедите дали останалите очакват информацията, която давате
  • да потърсите статии с подобно или свързано съдържание и евентуално да сложите препратки към тях
  • да проверите за такива статии на други езици, които разбирате